Opalanie

opalanie_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Więc tak, od około 2 dni schodzi mi skóra, z nóg, pleców, dekoltu i ramion;( Stosuje peelingi żeby to przyśpieszyć ale efektów nie widzę, nie chce jej zrywać bo boję się że zostaną plam...(więcej)
  • Kochane Wizażanki, czy macie jakieś swoje sposoby, aby czerwona opalenizna szybciutko przemieniła się w złotą/brązową? I żeby skóra po opalaniu nie 'schodziła'?...(więcej)
  • Jestem w 9 tyg ciąży, za miesiąc mam ślub i chciałabym mieć ładną opalenizną. Jedyną formą opalania jaka mi teraz zostaje to opalanie natryskowe. Chciałabym wiedzieć czy warto wydać na t...(więcej)
  • Chciałam rozpocząć opalanie w solarium, lato sie skończyło a ja chcę zachować jeszcze opaleniznę. Nigdy nie korzystałam z solarium, dlatego zwracam się do was z pytaniem czy przed solarium t...(więcej)

Forum -> jak zabezpieczać skórę przed solarium

Tytuł:jak zabezpieczać skórę przed solarium
Autor:Dziuba
15.9.2011, 10:16
Chciałam rozpocząć opalanie w solarium, lato sie skończyło a ja chcę zachować jeszcze opaleniznę. Nigdy nie korzystałam z solarium, dlatego zwracam się do was z pytaniem czy przed solarium trzeba jakoś chronić skórę?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co jest wolniejsze: ślimak czy gepard?

opalanie_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Balsam
Balsamy są to wydzieliny roślin, w większej mierze drzew. Są one roztworami żywic dostępnych w olejkach eterycznych. Stosuje się w przemyśle kosmetycznym do pielęgnacji włosów i ciała. Swoje zastosowanie mają również w przemyśle farmaceutycznym.

Czy wiesz, że...

Ciało człowieka jest złożone z wielu różnych układów oraz zmysłów, dzięki którym może funkcjonować. Człowiek jest najinteligentniejszą istotą - ma dobrze rozwinięty mózg, tym się różni od zwierząt.

Polecamy

Samoopalacz
Po pierwsze i najważniejsze, powinnaś przygotować swoją skórę na kilka dni przed tym, jak zaaplikujesz samoopalacz. Należy złuszczyć martwy naskórek (najlepiej zrobić to w wannie lub pod prysznicem), ze szczególnym uwzględnieniem łokci i kolan, gdzie jest on twardszy, a w razie użycia samoopalacza skóra wyglądałaby nienaturalnie.

Pyralgina (Metamizolum natricum) to najczęściej polecany przez farmaceutów lek przeciwbólowy. Jest ona niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie, uspokajająco i przeciwwysiękowo. Pyralgina zawiera ona 500 mg metamizolu.